Drama plaiului mioritic: violenta domestica. Spune „NU” violentei domestice!
g722a
Cele mai tari exercitii pentru fesieri, picioare si abdomen
5 octombrie 2016
img_9832-1
Fii mandra de parul tau… cu Revalid!
18 octombrie 2016

Drama plaiului mioritic: violenta domestica. Spune „NU” violentei domestice!

sddefault

Din pacate, ROMANIA, ascunde drame care duc spre o realitate rusinoasa, ascunsa in statistici: TARA NOASTRA ocupa locul fruntas in Uniunea Europeana la capitolul violenta domestica. Cifrele arata ca la fiecare 30 de secunde se produce o agresiune fizica asupra unei femei in tara noastra iar 3 din 10 femei au fost agresate fizic sau psihic, de la varste fragede. In realitate, insa, numarul lor este mult mai mare, si asta pentru ca cifrele oficiale cuprind doar cazurile care ajung in atentia autoritatilor.

Zeci de femei sunt ucise anual in Romania, fara ca nimeni sa intervina. Mi se pare groaznic, un cosmar. Statistici? De ce sa calculam? De ce sa adunam? DE CE SA TINEM TEORII CAND PUTEM SA SCHIMBAM? Ce sa schimbam? Pai sa schimbam comportamentul transmis din generatie in generatie, chiar din vremea cand femeii nu ii era permis sa faca scoala, doar sa faca copii si sa aiba grija de casa! Trebuie schimbata doar aceasta mentalitate. Stiu, e greu, insa nu imposibil! Din pacate violența domestică se transmite, ca o moștenire odioasă. În loc de înțelepciune și sfaturi bătrânești, unele familii transmit următoarelor generații modelul abuzatorului și al abuzatului.

Trebuie sa stiti ca nu sunt agresate numai femeile simple, cu scoala putina, sau femeile care nu isi imagineaza viata fara tatal copiilor, incapabile sa traiasca singure. O sa fiti suprinsi. Exita si femei puternice, de cariera, frumoase, femei cochete, femei bogate, femei tinere. Toate sunt FEMEI, VICTIME ALE VIOLENTEI DOMESTICE!

Primul lucru pe care trebuie sa-l faca orice femeie este SA NU MAI TACA in fata unui abuz! SA NU INCHIDA OCHII! SA VORBEASCA !!!

Vreau sa va anunt ca pe data de 15 octombrie, ora 13.30, voi face traseul Pta Universitatii – Pta Romana – Victoriei si voi fi alaturi de cei care spun NU violentei domestice!

Scopul marsului este de a atrage atentia asupra violentei impotriva femeilor si asupra necesitatii luarii unor masuri de catre autoritati pentru ca victimele sa fie in siguranta:

– ordin de protectie de urgenta, emis imediat dupa constatarea faptei

– personal specializat care sa ofere suport victimelor

– centre specializate pentru victimele violului

– cooperare intre institutii in solutionarea acestor cazuri

Este al doilea an in care se organizeaza marsul. De  asemenea s-a bucurat de sustinerea mai multor ambasade: SUA, UK, Finlanda, Olanda, Suedia; Ministerul Muncii, Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse, UNICEF, European Union Agency for Fundamental Rights, a Reprezentantei Francofoniei în Europa Centrală și Orientală….

Pe data de 15 octombrie, ora 13.30 ma alatur acestui mars care militeaza pentru drepturile femeilor si voi spune NU violentei domestice!

VINO SI TU!

stop-domestic-violence

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *