Placinta moldoveneasca cu telemea de oaie – deliciul meu de weekend!
beauty, skin
Ce produse cosmetice au grija de pielea mea!
27 iulie 2017
Geanina Ilies
Un zambet postat, un premiu castigat!
5 septembrie 2017

Placinta moldoveneasca cu telemea de oaie – deliciul meu de weekend!

Geanina Ilies placinta moldoveneasca

V-am promis ca o sa impartasesc cu voi reteta de placinta delicioasa moldoveneasca cu telemea de oaie. Ceva mai bun, va spun, nu exista! Noroc cu vecina mea simpatica si talentata in bucatarie, doamna Ana, care m-a invatat sa prepar acest deliciu. Cel mai important la o placinta, este aluatul. Daca stii sa prepari aluatul astfel incat el sa fie fraged si bun, garantat placinta va fi un succes culinar 🙂

Preferata mea este placinta de mere cu acest aluat de casa, se face la fel ca cel pentru placinta cu branza de oaie, difera doar compozitia 😉 Am profitat de informatiile doamnei Ana si m-am apucat de facut aceasta minunata placinta. Am inceput prin a prepara aluatul minune, reteta pentru el este urmatoarea:

ALUAT: 1 kg faina, 1 cub (25 g) de drojdie, 2 oua, apa calduta, 2 linguri de ulei, o lgta rasa de sare si iaurt (optional). Amestecam totul pana obtinem un aluat nelipicios.

Apoi trecem la COMPOZITIE, care trebuie sa contina: Telemea de oaie – cca 800 g, zahar dupa gust (nu foarte mult), oua, amestecam ingredientele pana cand compozitia devine usor de intins pe foaia de aluat, arome. Daca va plac si vreti sa adaugati stafide, iese foarte bun si asa.

 

Dupa ce umplem foile de aluat cu compozitia pregatita, le rulam si le punem intr-o tava unsa cu putin ulei ca sa nu se lipeasca. Ungem cu ou rulada si bagam la cuptor pana cand se rumeneste, la foc mediu.

placinta moldoveneasca

Rezultatul? Curcubeu pe cerul gurii 🙂 Sa imi scrieti cum v-a iesit si voua! 😉

placinta moldoveneasca telemea de oaie

Multumesc, doamna Ana, vecina mea simpatica! 🙂

Pofta bunaaaa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *